1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Курва

Дискусија во 'Секс' започната од Unfaithful18, 24 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Не рационализирај!
    За маж е едно, ако се извади муабет дека шета по жени, за жена друго е. Знеш кој ќе наиде на осуда за такво однесување, така?? Не си дете, јасни ти се тие работи. Значи, не споредувај маж и жена, во општество каде не се рамноправни.

И што и ако не знаел сопругот? Демек, затоа што знае, помалку сум 'курва'? А ако не знаеше, што? Повеќе 'курва' ќе бев??? Ма немој?!? Што корист имам јас од вакво банализирање, кое само по себе ми одзема не едно, туку друго право???

Демек, смеам да имам секс надвор од брак, ама ако е со дозвола, а ако не е, тогаш пак сум 'курва'? Зошто па да не смеам, да имам секс надвор од брак, без да знае сопругот??? И не ми викај и за мажи е исто, прочитај го предходното, за да добиеш контекст на муабетов.

2. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.318
    Тоа е мое мислење ти може да не се согласуваш и тоа е во ред, нема потреба од бурни реакции пошто ти очигледно си имаш поразлично мислење од моето, кое го разбирам и почитувам.

За мене мажот и жената се рамноправни, во ова општество.

Јас ако одам со некоја и сакам и со други и кажувам во лице да раскинеме нема потреба од неверства, плачки, тепачки.

Еднаш ми е доволно си научив, не би сакал да и го направам тоа повторно на некоја.

Баш бев кретен и идиот кон неа, времето не можам да го вратам назад, но не би сакал да уништам друга девојка како што ја уништив неа. (Сега е мажена со деца и среќна).

"Не му го прави она на некого, што не сакаш тебе да ти биде направено." -така нешто одеше изреката.

На Joi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    За тебе сме рамноправни, за мнозинството не сме...
    Затоа не споредувај ништо меѓу нас, што во ова општество се мери со два аршини.

4. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.318
    А во што тоа не се рамноправни жените со мажите во ова општество?

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254

Вие немате исти етикети и исти осуди, како нас што ни се товараат.
    Или оди на темата за сексуално вознемирување, па ќе прочиташ приказни од секојдневие на жени.
    Или да зборуваме за застапеноста на жени во политика.

На candy.cane, orevka и Nausicaa им се допаѓа ова.
  6. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.318
    И мажите како и жените се подложни на сексуални вознемирувања, дали дома, на работа (што е дел од мобингот), или во секојдневните активности, како и на малтретирања.

И мажите и жените се жртви на овие работи, затоа немајте двојни аршини.

А за политиката ме изнасмеавте.

Сега ќе кажете дека и за работните позиции е така. :)

На Deni87 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. saren_petel

saren_petel Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    299
    Ми падна мн. чудно, бидејќи ги нарекуваш сите жени курви, а во женскиот род мислам и ти спаѓаш.
    А за тоа што машките ги нарекуваш свињи не ми е ништо чудно...

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Ако де, сите па и јас. Колегијален човек сум, што важи за сите важи и за мене.

На WildMk, kravce и RoseRain им се допаѓа ова.
  9. saren_petel

saren_petel Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    299
    Ama spored mene ne moze da se narekuvaat site zeni kurvi, bidejki ima zeni koi k.r ne sakaat da vidat I imaat videno samo na slika. Moze ovaa kategorija na zeni da ti podnesat tuzba za navreda I da zavrsis vo Sutka.
    Mozebi I tie spored tebe ke vlezat vo istiot kos. A I cudno mi padna naj iskreno nitu edna zena ne reagirase na vakviot epitet, koj epitet mene kako masko mi smeta, iako e ispraten kon zenite.

10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Па од кај знаеш ти која жена видела кур, а која не? Регистар да не имаш?
    Ами кога успеваат курва во секој контекст како навреда да го користат, мислиш се прашуваат што видела и колку видела?
    Курва = женско. Секоја жена е курва, сигурна сум дека на секоја барем еднаш во животот и рекле курва, видела кур или не видела.
    Кој сака да ме тужи, нека повели.
    Тебе жена ти ќе те тужи ако дознае дека бркаш женски по женски форуми?

Последна измена: 5 јули 2018
    На Lolo5, WildMk, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  11. saren_petel

saren_petel Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    299
    Не можеш во никој случај и недозволиво е да ги наречеш курви сите кои припаѓаат на женскиот род. Треба да го имаш на ум дека во женскиот род спаѓаат и дечиња, како и возрасни стари жени. Ме чуди како не реагираат мајки, а на форумот ги има, кога некој нивните деца ги ословува со курва и има храброст да тврди дека сите тие се курви.
    А за тоа дека некои немаат видено к.р не треба да се води посебен регистер туку треба да се знае дека голем процент од женската популација не сака секс со машко и нив не можеш да ги сместиш во курвите.

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    @saren_petel чекај, а немаш проблем со тоа што сите машки ги нарекувам свињи?

На Lolo5 и WildMk им се допаѓа ова.
  13. saren_petel

saren_petel Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    299
    Немам никаков проблем, бидејќи кога јадат секаква помија, можеш да ги наречеш како сакаш.
    Само ме интересира дали ги сметаш за питоми или диви свињи. Трба да го имаш во предвид и тоа.

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Ма немој, мажите и жените не се исто вознемирувани. Жените повеќе, секојдневно.
    Како прво, физички сме послаби, а предатори одбираат жртви кои можат да ги совладаат лесно.
    Прашај колку жени се плашат ноќе сами да шетаат?
    И која жена тебе ти го покажала половиот орган додека си одиш нормално по улица?
    А колку мажи го прават тоа на жени?
    Колкав е процентот на силувани жени, а колкав на мажи?
    Кој пол е најчеста жртва на домашно насилство?

По темите имаш приказни за мажи, кои се лутат оти им се родило женско дете.
    Имаш мажи кои се наследници на имот од родители, а жени кои се отпишани, затоа што се за 'давање' и не припаѓаат во тој дом, а кога ќе се омажат, ни во тој не им се признава дека припаѓаат.

Ај да не редам, ептен сум оф-топик. Оди читај на други теми, не на подфорумот секс. Имаш примери за дискриминација, колку ти душа сака.

Само припази на епитетите.
    За да разбереш како е да си жена, треба да живееш во нејзино тело неколку дена, па да ја видиш разликата. Вака, очигледно, тешко ти е да разбереш.

аха, а ако сакам секс со машко и ако видам к*р, можно е да сум 'курва'?
    Иначе, не разбра, а ти пиша девојчето: Сите жени се 'курви' во еден момент. Дури и тие што немале секс, тоа не ви прави разлика за да етикетирате некоја.

И не, не ме навредуваат нејзините коментари, туку твоите.

На lovestoneddd, Lolo5, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  15. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.318
    Не ми го покажала половиот орган, но не знам ни јас веќе колку пати сум бил драпан во автобус (кур, гз), во основно, во средно, од асистентка на факултет, од шефови и шефици на работа. (Значи 90% од женски а 10 % од машки).

Нема ни да видиш некој да ти признае, па ни анонимно а камоли да пријави во полиција, затоа што од другата страна ќе слушнеш: ајде бе што е да не си педер, ти се пуштала бе, маж си ли што си, или се исмевале, се обидов 3 пати да пријавам во средно и никад више. (Вакви работи и од женски сум слушал) а асистентката ми рече маж ли си што ли си кога се соочив со неа, дека таквиот однос ми пречело.

Не велам дека жените се помалку малтретирани, но велам дека и мажите се малтретирани а тоа што можеби и ти имаш исти вакви размислувања како одговорите што ги добивав и што обично се добиваат тоа е друга работа.

А тоа за ноќе ни јас сам не одам, а камоли жени, кога се живо се испушти од затвориме од кога дојде животот, тепани деца, мажи, жени бодени и пљачкани дури и сред бел ден, ко во Авганистан да живееш а не во Македонија.

Затоа симни ги црните наочари, и откажи се од твоите двојни аршини.

Жртвите и жените и мажите подеднакво патат.

На BGLIGOROVA, Joi и WildMk им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Аууу.. лошо тоа што ти се случувало. Жел ми е, затоа што знам како е :(
    И се нервирам со тоа демек: педер си или што маж си!

Сите треба да пријавуваме, иако и сама сум наидувала на такви сексистички муабети, дури и од полицајци. Смачено ми е!

Оди пиши во темата за вознемирување, нека се знае дека и мажите се жртва на злоставувачи!

Искрено сочувствувам со тебе за ова :(

На Lolo5, Someonespecial и Joi им се допаѓа ова.
  17. LoneWolfGuy

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.318
    Веќе не верувам во пријавување, без разлика може и од полицајците се веќе тие таквите ретка појава.

Верувам во одбрана тогаш и таму, доколку првиот пат дозволам некој нешто да ми направи тоа само ќе си продолжи, се додека не застанам против таа личност. Но после неколку пати потешко можеш да се справиш (тука спаѓаат и секаков друг вид на малтретирања).

Сега се поретко ми се случува, но кога и да се случува со повишен тон сите одоколу да слушнат велам ,тргнете ја вашата рака од мојот газ, или кур и така сите се вртат.

А така на една моја роднина (женско) некој и искочил гол, на неколку метра од неа, каменот и по него трчала со извикување: пичка ти мајчина тој мене гол ќе ми се соблекувал, почнал да бега и да ја моли, аман немој молим те, таа е убедена дека му го погодила курот со првиот камен.

Не верувам веќе во пријавување туку на брз одговор пошто верувам на таква акција брза реакција.

Одење на боречки вештини, градење на самодовербата, ако треба и очи вадење во буквална смисла.

Постојат и клубови само за жени, пошто знаеме како еднаш злоставувана жена дека и е тешко да биде околу мажи и обратно.

Но не се сите мажи и жени исти има и такви што сакаат да помогнат, и мило ми е што во последно време се во што поголем број.

Инаку, и тие манијаци во еден период од својот живот најчесто во своето детство биле сексуално малтретирани и затоа искочиле така како што искочиле.

На Joi и WildMk им се допаѓа ова.
  18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Прво, жал ми е за тоа што си го поминал. Но, тоа што не ми е јасно е ставов
    Зошто двојни аршини? Зарем статистика е двоен аршин? И кај силување, и кај семејно насилство, и кај убиство од страна на партнер, во повеќето случаи жртвата е жена, агресорот е маж. Збориме за факти. Ти, за жал, си ја имал несреќата да станеш жртва на насилство, но веројатно ти е јасно дека статистички гледно ти си малцинство. Се согласувам дека подеднакво патат и мажите жртви и жените жртви, нема дискусија околу тоа, но проблемот е што насилството кон жените има земено епидемиолошки замав. И навистина нема потреба тој факт да се умалува со изјава дека и машките се жртви.

И ако од целиот одличен текст на @WildMk за положбата на жената во Мк ти реагираш дефанзивно и осеќаш потреба да ги браниш правата на мажите, дека и тие ете се жртви, место навистина да размислиш околу тоа што таа го има пишано, ти си дел од проблемот. На женски форум си, зарем не си ги видел овие теми.
    https://forum.femina.mk/threads/Што-кога-девојка-во-поодминати-години-станува-терет-во-сопствениот-дом.28781/

https://forum.femina.mk/threads/„Ја-дадовме”-местото-на-жената-по-стапување-во-брак.29063/page-6#post-3988374

https://forum.femina.mk/threads/Синдромот-на-„сама-си-го-барала“-и-искуства-со-сексуално-вознемирување.29056/
    И ова е само мал дел од тоа што се случува.

Црни наочари, двоен аршин. Да, секако.

На lovestoneddd, Lolo5, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  19. honest girl

honest girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2015
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.654
    Ти мислиш дека ова е во ред? Ја не би можела да изневерам грижа на совест ќе имам, некој знаеш те сака и ти верува а тебе не ти чуе и што ако дознае и доживее ментален брејк даун или имало ситуации каде пратнерите доживуваат и срцев удар или у краен случај се самоубиваат не мислиш дека е себично? Веќе ако сакам нешто со некој друг искрено би му кажала на партнерот за намерите.

На star83 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lizzie

Lizzie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2016
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    514
    Курви се овие "поштените" шо се ебат со кој стигат а пред народо се уште невини

На lunchy, honey.11 и Deni87 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.