Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    ^
    Meне мајка ми, коа ќе си го разранам носот, ми вика - дувај го со рака, над вода... :D :D :D :D :D

2. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    zdravstveni-problemi/rak-na-dojka-t8545/
    zdravstveni-problemi/bolka-vo-dojkite-t3212/
    zdravstveni-problemi/grutka-na-gradata-t1287/
    zdravstveni-problemi/biopsija-na-grada-t1561/
    zdravstveni-problemi/pregled-na-gradite-kade-t7405/

3. Radiance

Radiance Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    170
    Користи инхалатор како што ти кажаа погоре, многу ги опушта носните патишта и помага при настинка.

4. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185

ovde bas za CISTA ili cistitis ne najdov nisto !

5. Invisible

Invisible Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    33
    Треба да користам гинекс форте, пишува 30 дена треба да се ставаат вагиналетите. Ме интересира дали треба да прекинам за време на менструација па после да продолжам или можат да се користат и за време на менструација(има вагиналети што можат да се користат и за време на менструација), во упатството не пишува ништо за тоа? Ако може да ми одговори некоја што ги користела. Фала :)

6. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Женски, абе се фатив случајно за задникот,и во овој дел внатрешно имам некое топче.Порано го немав сигурна сум.Мало е,ама се чувствува многу на допир... :worried:

Некоја,да не знае што е?

Прикачени фајлови:

7. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Можеби е масно ткиво, ништо страшно ;)

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    2-3 дена имам вртоглавица, особено наутро и навечер. Измерив притисок нормален ми е. На што може да биде симптом вртоглавицата?

9. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Овој дел изобилува со масни клетки и лојни жлезди. Ако боли е инфекција на некоја од жлездичките, може да излези и надворешно како мозолче и да се дренира само. Ако не боли можно да е некое мало липомче. Како и да е не е за загрижување ни едното ни другото. Игнорирај сега за сега, провери за месец, месец и пол ако сеуште го има и е зголемено, можно е да е липом. Во оваа регија нема нешто што би можело да е опасно. Можно е и некое мускулно чворче, па само ќе се повлечи. Do not worry :)))

10. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Не е препорачливо да се користат овие вагиналети за време на циклус. Можеш да ги ставаш ама нема да имаат доволен ефект. Најдобро првите 2-3 дена од циклусот да ги прекиниш, па потоа да продолжиш. Ако немаш обилни крварења можеш да ги ставаш. Зависи од тоа каков ти е циклусот.

На Invisible му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Invisible

Invisible Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    33
    ^ Тоа ме интересираше дали треба да ги прекинам за време на менструацијата да не се изгуби ефектот така, пошто мене некогаш ми трае едно добри седум дена.Не сум ги користела до сега и не знаев како,сепак фала многу. :)

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.569
    Допаѓања:
    201.775

Направи крвна слика. Вртоглавиците може да бидат последица на анемија.

На Feminkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    може мојов проблем е малце смешен ама тоа е. :)
    значи си имам проблеми кога пијам кафе. од пола шољиче турско станувам хиперактивна, имам огромни дози на адреналин, тахикардија, напади на глад, зборам 300 на саат. а доколку испијам повеќе кафиња во текот на денот (не дај Боже во брз временски период) сите овие симптоми ми се зголемени плус некогаш имам и како минимално тресење на рацете. вака смешно делува, на кој и да кажам ми вика па иди истрчај се на кеј, испразни се некако, ама не ми е секогаш лесно, некогаш кога ќе легнам срцето толку брзо ми чука што мислам ќе ми излета. и како да се препотувам, обично многу ми е топло. и не само кафе, сум приметила дека истото дејство го има и Кока-Кола, што значи целата работа е околу кофеинот. штом консумирам нешто такво одма сите ги сакам, ко да не сум ја, ко на некои тешки дроги да сум. :tmi: :rofl:
    искрено глупо и смешно ми е да идам на доктор за ова. а и пошто знам од што ми е така ќе ми рече едноставно прекини да пиеш кафе, или кока кола или нешто. ама не е тоа решение.
    ако некој имал некаков сличен проблем нека каже што како правел. витамини тоа се имам пробано немаат некое дејство врз мене. :)

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.569
    Допаѓања:
    201.775
    Па пиј кафе без кофеин ако веќе не можеш без него и не пиј кока кола, пиј фанта на пример :P :D

Ако ти се случува истово и кога не пиеш кафе, тогаш не ќе е лошо еден систематски преглед да направиш.

15. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Мм имаше таков проблем, ама само ако конзумираше кофеин навечер, ако пиеше кафе не можеше да заспие, срцебиење, вознемиреност, викаше дека срцето ќе му излета (а млад дечко :D , има 30 год.)...едноставно престана да пие кафе и сите симптоми исчезнаат, беше на лекар и тогаш мат.д-ка му рече да пие Б6 (бедоксин) пред спиење за да смири....сега е се во ред. Тоа е решение, да престанеш да пиеш кафе или пак да избегнувај навечер....и не е смешно да одиш на лекар за ова, така мислам....проблем си е проблем ;)

16. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Женски, ме мачи стомаков последниве 2 дена. Вчера јадев па си легнав, и после кога станав имав ужасно чувство, некое како киселини да имам, и ме држеше до сабајле. Денес пак јадев, не само сува храна, па седев малку и после легнав, и сега не е истото чувство, но ме боли стомакот пак.Од желудникот до папокот...

Нешто да се напијам? :worried:

17. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738

Улкодин, ранитидин, ланзул нешто од овие. И одвикни се од тоа да јадеш, па да легниш. Нека поминат барем 3 сати после јадењето, па потоа легни. Ако не сакаш таблети, земи јогурт со Бифидус бактерии, да ти се регулира малце метаболизмот.

18. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Денес се изнервирав малку повеќе, и од тој момент па навака имам некоја грда главоболка, во пределот кај челото, во долниот дел, тапа главоболка, не е многу силна но ме нервира и не престанува... Несакам да пијам апчиња, ама изгледа ќе морам, или некој природен лек да ми предложите? :?:

19. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Денес лошо се чувствувам откако станав од кревет имав главоболка, пред малку така почна да ми се врти, нма моменти мислам дека ќе паднам, некако сум омалаксана, имам некоја нервоза и ептен топло ми иде. :( Сама сум дома малку се исплашив, па зедов еден лимон иседив го испив. Што може да ми е? Да не ми е слаба крвта? Досега сум немала проблеми со крвта

20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    ^ Jaс тие симптоми ги имам дента пред да добијам...
    Не знам што би можело да биде, најдобро е крв да си провериш како и да е...